Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Temperatura kart graficznych

Demonox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Tak jak w temacie mam problem z temperaturami kart graficznych na 2 komputerach.

Problem na Asusie gts 250 polega na notorycznych artefaktach ,a temperatura w Battlefieldzie dochodzi do 85-90 stopni.

Specyfikacja:

Zasilacz 450 W

Procesor Dua Core 3.08 OC

Ram 2 gb

Asus gts 250 1048 mb

Natomiast problem na Radeonie polega na bardzo wysokich temperaturach ''GPU diode (MemIO) dochodzacych do 90 stopni , przez co pokazuja się artefakty ale nieco inne niż w przypadku Asusa mianowicie czerwono pomaranczowe kółka . Taka jakby łuna po świecy / lampie.

Specyfikacja:

Zasilacz 500 w

Procesor Dua Core 3.05 OC

Ram 4 gb

Radeon HD4870 1048 mb

Pozdrawiam

Opublikowano

To masz je jakieś walnięte u mnie dochodzi 120 stopni w SLI i nie narzekam :D Tylko ze u mnie oc HARD, spróbuj zmniejszyć taktowanie pamięci karty graf

OndteAw.png
Opublikowano

Podkręcają, a potem się dziwią ,że po 100 stopni xD

Temperatura powyżej 80 stopni dla karty jest niebezpieczna. Idź na przegląd do serwisu, zanim Ci się karta spali ;_;

Opublikowano

Jak masz artefakty to obniz taktowanie rdzenia innej opcji nie ma. Ostatnio mialem z moja GPU troche problemow z artefaktami : O musialem zmniejszyc taktowanie z 850 na 845

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Dobra , mogę zmniejszyć to nie problem . Ale czy mógłby mi ktoś podać jakieś bezpieczne wartości dla obu kart? Bo troche nie ogarniam.

Opublikowano

Dobra , mogę zmniejszyć to nie problem . Ale czy mógłby mi ktoś podać jakieś bezpieczne wartości dla obu kart? Bo troche nie ogarniam.

Ktoś ci ich nie poda bo wszystko zależy od innych współczynników, tj inne podzespoły.

Dla każdej karty graficznej inna jest inna temperatura na moich 670 Ti maxymalna to 160 stopni a mam 120 w obciążeniu a w dodatku mam chłodzenie wodne soooo :D

OndteAw.png
Opublikowano

Ktoś ci ich nie poda bo wszystko zależy od innych współczynników, tj inne podzespoły.

Dla każdej karty graficznej inna jest inna temperatura na moich 670 Ti maxymalna to 160 stopni a mam 120 w obciążeniu a w dodatku mam chłodzenie wodne soooo :D

Chlodzenie wodne i masz 120*C? WtF? JAK : O To nie mozliwe xD

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Pewnie ma takie, że polewa zimną wodą po karcie -.-

TOPIC#

Zmniejsz taktowanie, zmniejszaj po 5 i sprawdzaj.

skpUo.png

Opublikowano

Pewnie założył na memki, nie rdzeń XDDD

@Keni - sprzedałeś to kompaktowe ustrojstwo ? :E

Jak masz takie temperatury, to musiałeś co zrypać.

U mnie G860 nie przekracza 55 stopni, zaś GTS przy 45% obrotów wentylatora ~60 stopni.

Czyli w sumie normalne temperatury ;).

Opublikowano

Pewnie założył na memki, nie rdzeń XDDD

@Keni - sprzedałeś to kompaktowe ustrojstwo ? :E

Jak masz takie temperatury, to musiałeś co zrypać.

U mnie G860 nie przekracza 55 stopni, zaś GTS przy 45% obrotów wentylatora ~60 stopni.

Czyli w sumie normalne temperatury ;).

Ale ja mam straszne OC, w dodatku pod jedną pompke są podłączone :

- 2 Kart, Procesor, Płyta (Chipset i Mostek Południowy), ramy, dysk

Wszystko zwodowane, temperatura wody niewielka bo około 50 stopni ale na rdzeniu naprawde mam takie tempereatury kliedy na procesorze jest około 45 stopni w obciążeniu :D

Pisałem na ForumPC Format i mówili ze wszystko OK, 120 stopni przy takim oc nie jest groźne, dobrze że wgl się uruchamiają :D

Ale to nie istotne, nie róbcie offtopu jeżeli ktoś zainteresowany to zapraszam na pw :)

@Down

hahahahhahahhahahh rozjebałeś mnie.

OndteAw.png
Opublikowano

Ale ja mam straszne OC, w dodatku pod jedną pompke są podłączone :

- 2 Kart, Procesor, Płyta (Chipset i Mostek Południowy), ramy, dysk

Wszystko zwodowane, temperatura wody niewielka bo około 50 stopni ale na rdzeniu naprawde mam takie tempereatury kliedy na procesorze jest około 45 stopni w obciążeniu :D

Pisałem na ForumPC Format i mówili ze wszystko OK, 120 stopni przy takim oc nie jest groźne, dobrze że wgl się uruchamiają :D

Ale to nie istotne, nie róbcie offtopu jeżeli ktoś zainteresowany to zapraszam na pw :)

chwalisz się czy żalisz 2 kartami i "ostrym" "strasznym" OC?

założycielu tematu Twój komputer kolokwialnie mówiąc to gówno a OC 2 rdzeniowca jest poprostu śmieszne

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

chwalisz się czy żalisz 2 kartami i "ostrym" "strasznym" OC?

założycielu tematu Twój komputer kolokwialnie mówiąc to gówno a OC 2 rdzeniowca jest poprostu śmieszne

OC Jest śmieszne ? lol naucz się coś a później pisz... Każde OC ZAWSZE coś da.

Jednak u niego to już nic się nie da :_:

OndteAw.png
Opublikowano

OC Jest śmieszne ? lol naucz się coś a później pisz... Każde OC ZAWSZE coś da.

Jednak u niego to już nic się nie da :_:

nie OC nie jest smieszne ale pierdzielisz że masz ostre OC jakby Ci sie komputer mial palic i masz obwodzone... wrzuc ten komp do wody cały najlepiej o.O

no i OC 2 rdzeniowca nic nie da raczej ^^

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

nie OC nie jest smieszne ale pierdzielisz że masz ostre OC jakby Ci sie komputer mial palic i masz obwodzone... wrzuc ten komp do wody cały najlepiej o.O

no i OC 2 rdzeniowca nic nie da raczej ^^

Przed oc :

Rdzeń : 975 mhz

Pamięc : 1510 mhz

Po oc :

Rdzeń : 1400 mhz

Pamięć : 2100 mhz

Więc mi nie gadaj -,-

Co ma do tego 2 rdzeniowy procesor... Oc to oc.

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...